Sąmoningumo galia

Sąmoningumo galia: Ramybės Sleptuvė Chaose 

Sąmoningumas yra galinga praktika, turinti potencialą transformuoti jūsų gyvenimą. Šiame greito tempo pasaulyje, kuriame nuolat esame bombarduojami įvairiomis nuotraukomis ir reikalavimais mūsų dėmesio, sąmoningumas siūlo prieglobstį - ramybės ir aiškumo vietas. 

Kas yra sąmoningumas? 

Tai yra praktika būti visiškai čia ir dabar. Sąmoningumas apima jūsų patirties stebėjimą be bandymo ją keisti arba reaguoti į ją, o tik būti čia ir dabar.

Sąmoningumo pranašumai: 

1. Streso mažinimas. Vienas geriausiai dokumentuotų sąmoningumo pranašumų yra gebėjimas mažinti stresą. Būdami čia ir dabar, nesigilindami į praeities nuojautas ar rūpesčius dėl ateities, galite sumažinti įtampą gyvenime. (daugiau apie streso valdymo technikas skaitykite čia.)

2. Geresnis emocinis valdymas. Sąmoningumas padeda jums suvokti savo emocijas ir jas priimti be gilių vertinimų. Tai gali pagerinti jūsų emocinį valdymą, padėti įveikti depresiją, nerimą ir stresą. 

3. Kūno ir protėvio sąveika. Sąmoningumas skatina sąveiką tarp kūno ir proto. Tai padeda suprasti, kaip jūsų fizinė ir psichologinė sveikata yra susijusi bei skatina sveiką gyvenimo būdą. 

4. Didėjantis dėmesingumas. Praktikuojant sąmoningumą, jūsų dėmesys tampa aiškesnis ir gilesnis. Tai gali padėti geriau suprasti Jums svarbius dalykus ir padidinti produktyvumą. 

Kaip pradėti praktikuotis sąmoningumą? 

Praktikuoti sąmoningumą nereiškia būti religiškam arba medituoti valandas. Tai gali būti paprastas kasdieninių veiksmų dėmesingas atlikimas: valgant, pasivaikščiojant, ar tiesiog atsipalaiduojant. Pratimai gali būti nuo kelių minučių iki valandų, priklausomai nuo jūsų laiko ir patirties. 

Apsvarstykite pradėti savo sąmoningumo kelionę šiandien. Tai gali būti pirmasis žingsnis į ramybės ir aiškumo pasaulį, kuriame galite rasti šypsena ir vidaus taiką.

Apie Jūsų patirtis praktikuojantis sąmoningumą galite pasidalinti komentaruose:

Komentarai