Kas yra miego higiena?

Miego higiena - tai įpročiai ir praktika, kurie padeda užtikrinti kokybišką miegą ir budrumą dieną. Tai ne tik jūsų įpročiai prieš miegą, bet ir dienos veikla, pavyzdžiui, mityba ir fiziniai pratimai.

Kaip susikurti tinkamą miego higienos režimą?

  1. Labai svarbu sukurti miegui palankią aplinką. Miegamajame turi būti vėsu, tamsu ir tylu, o patalynė turi būti patogi. Rekomenduojama lovą naudoti tik miegui, vengti darbo ar kitos veiklos šioje erdvėje.
  2. Taip pat svarbu nuosekliai laikytis miego režimo. Ji apima ėjimą miegoti ir prabudimą kasdien tuo pačiu metu, vengimą prieš miegą žiūrėti į ekranus ir raminančią veiklą, pavyzdžiui, skaitymą ar meditaciją.
  3. Jūsų gyvenimo būdas dienos metu taip pat turi įtakos miegui. Reguliari mankšta, natūrali šviesa rytais ir subalansuota mityba - visa tai gali prisidėti prie geresnio miego. Taip pat patariama prieš miegą vengti kofeino ir alkoholio.
  4. Galiausiai labai svarbu pakankamai miegoti - daugumai suaugusiųjų reikia miegoti 7-9 valandas per parą. 


Gera miego higiena yra labai svarbi bendrai sveikatai ir gerovei, mažina stresą, gerina nuotaiką ir kognityvines funkcijas. Jei turite problemų su miegu, apsvarstykite galimybę pakeisti savo miego higienos praktiką. Jei miego problemos išlieka, kreipkitės į sveikatos priežiūros specialistą.

Išbandykite ir papasakokite mums apie pastebėtus pokyčius.


Taip pat galite paskaityti apie sąmoningumą čia.

Komentarai